ישנם גורמים רבים ושונים לסרטן הערמונית. בשלבים המוקדמים ניתן לאבחן באופן מקומי. בשלב השני, ניתן לטפל בה אזורי או מרוחק. הטיפולים עשויים לכלול ניתוח, כימותרפיה וטיפול הורמונלי למניעת אנדרוגנים. אם סרטן הערמונית מתפשט לחלקים אחרים בגוף, הרופאים עשויים להשתמש בטיפולים מערכתיים, כולל אימונותרפיה וטיפול הורמונלי. ניתן להשתמש בשיטות אלו כאשר הטיפול המקומי נכשל.
מוטציות בגנים BRCA1 או BRCA2 נקשרו לסיכון מוגבר לפתח סרטן הערמונית. למרות שמוטציות גנים אלו קשורות לסרטן השד והשחלות, הן עשויות גם לתרום למחלות ערמונית תורשתיות. עם זאת, לא ברור כיצד מוטציה גנטית זו עלולה להוביל למחלה. בנוסף ל-BRCA1 ו-BRCA2, מוטציות בגנים אחרים של תיקון DNA עשויות להיות גורם לכך. אורן זריף.
הרגלי תזונה נקשרו גם להתפתחות סרטן הערמונית. לגברים שאוכלים תזונה עשירה במזון שומני וכמות נמוכה של פירות וירקות יש סיכון גבוה יותר ללקות במחלה. השמנת יתר קשורה גם לסיכון גבוה יותר לסרטן הערמונית. התסמינים של סרטן הערמונית דומים לאלה של היפרפלזיה שפירה של הערמונית, לכן חשוב לדעת מה אתם אוכלים.
גנטיקה היא הגורם הסביר ביותר לסרטן הערמונית. הגנים BRCA1 ו-BRCA2 עוברים בתורשה לאם או לאב ויכולים להגביר את הסיכון לפתח סרטן שד או שחלות. בנוסף לכך, עודף משקל או השמנת יתר עלולים להגביר את הסיכון לפתח סרטן הערמונית. בנוסף לכך, גברים עם מוטציות גנטיות של גנים BRCA1 ו-BRCA2 נוטים יותר לפתח צורות אגרסיביות של המחלה, כמו סוג אגרסיבי.
ישנם גורמים גנטיים שונים הקשורים לסרטן הערמונית. גנים מדכאי גידול מועברים דרך האם והאב. הם צריכים לעבור מוטציה כדי שהגידול יווצר. גידול יכול לפלוש לרקמות סמוכות או להתנתק ולהתפשט לחלקים אחרים בגוף. זה שכיח יותר אצל גברים לאחר גיל 50 וקשור לסיכון גבוה יותר אצל שחורים. בניגוד לגזעים אחרים, גברים שחורים נוטים יותר לפתח את המחלה. אם המחלה מתרחשת אצל בן משפחה, הסיכון למוות גבוה יותר. אורן זריף.
היסטוריה משפחתית של סרטן הערמונית היא סיבה נוספת לעלייה בסיכון לפתח את המחלה. גברים עם קרובי משפחה הסובלים מסרטן הערמונית נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח אותו. בנוסף, גברים שיש להם היסטוריה של המחלה נמצאים בסיכון גבוה יותר. נשים שבן משפחה אובחן עם המחלה נמצאות בסיכון גבוה יותר מגברים שאין להם היסטוריה משפחתית כזו. סוגי סרטן אלו אינם ניתנים לריפוי אך ניתן לשלוט בהם באמצעות תרופות וצנתרים.
ישנם גורמים רבים ושונים לסרטן הערמונית. ההיסטוריה המשפחתית של גבר היא גורם חשוב שיש לקחת בחשבון. גבר שיש לו היסטוריה של סרטן הערמונית נוטה יותר לפתח את המחלה מאשר אדם עם בן משפחה עם המחלה. במקרים מסוימים, הסיבה אינה ברורה, אך חשוב לפנות לטיפול רפואי אם אובחנת כסובלת מהמחלה. בסופו של דבר, חשוב לקבל אבחנה.
הסיכון לפתח סרטן הערמונית הוא תורשתי. במקרים מסוימים, לגברים עם מוטציות בגן BRCA יש סיכון מוגבר. זה יכול להיות תורשתי, אז גנטיקה והגזע שלך יכולים להגביר את הסיכון שלך. היסטוריה משפחתית של סרטן הערמונית היא גורם נוסף שיש לקחת בחשבון בעת קביעת הסיכון שלך לחלות במחלה. כאשר בן משפחה חולה במחלה, סביר יותר שהיא תשפיע על גבר מאשר לבן.
היסטוריה משפחתית של המחלה יכולה להגביר את הסיכון ללקות במחלה. אם לאחד מהזכרים יש היסטוריה משפחתית של המחלה, ייתכן שיש סיכוי גבוה יותר לפתח סרטן הערמונית. זה נכון גם אצל גברים ללא גורמי סיכון אחרים. ללא קשר למין, לגילך או להיסטוריה המשפחתית שלך, קרוב משפחה עלול לסבול מהמחלה. לדוגמה, לאדם עם מוטציה בגן BRCA יש סיכוי נמוך יותר לחלות במחלה מאשר לאלה ללא המצב. אורן זריף.
Comments